Geweest

Verbonden

Verbonden Banner

Annelies Dölle en Jopke van Mersbergen exposeren werken op doek, op de eerste etage van het Gorcums Museum, waar in samenwerking met het Huis van Inspiratie aandacht besteed wordt aan regionale kunst van amateurs en professionals.

 

 

Jopke van MersbergenDe kunstenares Annelies Dölle (1951) maakt schilderijen waar je verwonderd bij stilstaat. Het spel van vormen en kleuren zet je fantasie in werking en neemt je mee naar een andere wereld. De schilderijen zijn abstract en toch vertelt elk schilderij een verhaal, je kunt erin wegdromen of er zelfs in verdwalen. Zij zijn speels, beweeglijk en doen soms meditatief aan.

 

In haar werk geeft Jopke van Mersbergen uiting aan een gevoel van verbondenheid. Volgens haar is alles op energetisch niveau in de kosmos met elkaar verbonden. In haar abstracte schilderijen brengt ze op intuïtieve wijze deze universele eenheid tot uitdrukking. Ze mengt pigmenten met binder en schildert daarmee transparante lagen over elkaar heen. Daarmee creëert zij op doek een doorkijk op het oneindige.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen van 22 september 2017 t/m 7 januari 2018. Op donderdag 5 oktober om 20.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. U bent daarbij van harte welkom!