Geweest

Izak Boom

Izak Boom banner

Het Gorcumse dubbeltalent Izak Boom exposeert van 28 oktober tot en met 8 januari 2017 in het Gorcums Museum.

 

Persoonlijke associaties

Izak Boom (1965) is vooral bekend van zijn werk als theatermuzikant en muziekschrijver. Maar het schilderen is altijd een vast onderdeel geweest van zijn artistieke activiteiten. Hij werd geboren in een kunstenaarsgezin. Vader Jan Boom was kunstschilder en moeder Annemarie Boom-Molenaar maakte wandtapijten. Op 14-jarige leeftijd begon Izak met het maken van olieverfschilderijen. Aanvankelijk schilderde hij veelal landschappen. Vanaf 2002 begon hij op basis van persoonlijke associaties met het integreren van mensfiguren in zijn landschappelijk getinte werk.

 

Beklad

In het najaar van 2015 exposeerde hij in het Gorinchemse Beatrixziekenhuis. Christenfundamentalisten namen aanstoot aan zijn kunstwerk 'Het Beloofde Land', dat eerst werd verwijderd en na terugplaatsing werd beklad. Hierdoor verwierf het landelijke publiciteit. Dit onlangs gerestaureerde schilderij zal naast ouder en recent werk te zien zijn op de eerste etage van het Gorcums Museum.

 

Opening

U bent van harte welkom om de nieuwe tentoonstelling van Izak Boom te bezichtigen in het Gorcums Museum. De opening wordt verricht op vrijdag 11 november 2016 om 19.30 uur in het auditorium van het museum, door Ro van Doesburg en Jack van Mildert. Daarnaast zal Izak Boom samen met Bart Soeters een aantal muzikale fragmenten laten horen uit zijn nieuwe kleinkunstvoorstelling 'Oneindig Laagland'.