Geweest

Icoon

Icoon banner

Van 3 februari t/m 13 maart 2016 is in het Gorcums Museum de expositie Icoon te zien, een kleine tentoonstelling met werk van de Gorcumse kunstenaar Marco van Trigt. Zijn objecten en tekeningen vinden hun oorsprong in de geometrische grondvormen  cirkel, vierkant en driehoek. Ook speelt Van Trigt met de reflectie en absorptie van licht. Zijn strakke,platte en ruimtelijke objecten zijn opgebouwd uit verschillende materialen met uiteenlopende texturen. Dat kan variëren van  transparant acryl tot verschillende - zwart geblakerde - houtsoorten.

 

In zijn nieuwste werk heeft Van Trigt de platte grondvormen uitgetrokken tot een indrukwekkende, driedimensionale sculptuur. Die heeft hij vervolgens spiegelglad afgewerkt, waardoor licht wordt gereflecteerd. Nieuw is ook de introductie van kleur, met name de primaire kleuren rood en blauw. Het geheel rode werk Icoon, is zo’n object, waarbij de kijkervaring van de beschouwer bij elke stap die hij zet verandert. Voor de kunstenaar is deze wisselwerking belangrijk. Want, zoals hij zelf zegt, wil hij met zijn kunst de toeschouwer aan het denken zetten over wat hij ziet.

 

De officiële opening vindt plaats in het museum op vrijdag 12 februari om 20.00 uur. Icoon is te zien t/m 13 maart 2016 op de eerste etage van het Gorcums Museum, de etage waar in samenwerking met het Huis van Inspiratie aandacht besteed wordt aan regionale kunst van amateurs en professionals.