Gewortelde verbeelding

Gewortelde verbeelding BannerKunst van scholieren in het Gorcum Museum! De afgelopen maanden bezochten leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs de expositie Dromen van bomen en lieten daarna hun creativiteit de vrije loop. De resultaten zijn van 26 september t/m 6 oktober 2019 gratis te bewonderen in de tentoonstelling Gewortelde verbeelding.

Boomhutten
Bomen en het bos zijn een dankbaar onderwerp voor kunstenaars door de eeuwen heen, van Ruysdael tot Armando. Maar ook de leerlingen wisten er wel raad mee. Juist hun onbevangen blik resulteert in verrassende, maar vaak ook grappige werkstukken. Boomhutten, takken, bladeren, de groene longen van de planeet en het bos waar Roodkapje in verdwaalde.

Anderhalve week
Het Gorcums Museum heeft met een grote glimlach de hele tweede verdieping ingeruimd voor al dit moois en opent nu anderhalve week lang gratis de deuren. De scholierenexpositie wordt geopend op donderdag 26 september, en leerlingen van Merewade Praktijkonderwijs verzorgen hierbij ook dit jaar weer de catering en de ontvangst.