Guusje Bertholet, tussen kunst en wetenschap

Guusje Bertholet Banner

Het Huis van Inspiratie organiseert van 4 december 2018 t/m 4 februari 2019 de tentoonstelling Guusje Bertholet, tussen kunst en wetenschap in het Gorcums Museum.

Guusje Bertholet KleinGuusje Bertholet woont en werkt in Gorinchem. In 2005 rondde zij haar studie Medische en Wetenschappelijk Illustratie (MSI) af aan de universiteit van Maastricht. In 2006 ontving zij de Dutch Design Award in de categorie illustratie en in 2007 de Dr. Pascual Award voor een serie medische illustraties.
Ondertussen ontwikkelde zij ook haar vrije werk. Naast tekeningen en aquarellen van insecten en planten schildert zij portretten in olieverf. In de tentoonstelling worden verschillende facetten van haar kunstenaarschap getoond. Op vrijdag 14 december wordt om 19.30 uur de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van de kunstenaar. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Het Huis van Inspiratie besteedt op de eerste etage van het Gorcums Museum aandacht aan Gorcumse en regionale kunstenaars. Het werk van Guusje Bertholet is te bezichtigen tot en met 4 februari 2019.

huisvaninspiratie logo