Gorcums Glas: een ketting voor de burgemeester

Gorcums Glas Ketting burgemeester Banner

Hoe ziet de ambtsketen van de burgemeester van Gorinchem eruit als kinderen aan de ontwerptafel mogen zitten? Zo’n 900 leerlingen uit de groepen vier en vijf van de verschillende Gorcumse basisscholen gaven gehoor aan deze oproep.

Dit resulteerde in een serie schetsen waar er uiteindelijk zeven van gekozen zijn om in de Glasblazerij te Leerdam tot leven te worden geblazen door beeldend kunstenaar Josja Caecilia Schepman. De tentoonstelling Gorcums Glas: een ketting voor de burgemeester in het Gorcums Museum geeft van 28 maart t/m 29 april 2018 een beeld van het proces, van schets tot ambtsketen.

Op woensdag 28 maart om 14.30 uur zal burgemeester Reinie Melissant-Briene de ambtsketen in ontvangst nemen. De tentoonstelling is te zien t/m 29 april op de eerste etage van het Gorcums Museum.