Activiteiten bij Dromen van Bomen

Banner nieuws

Bij de tentoonstelling Dromen van bomen organiseert het Gorcums Museum diverse activiteiten.

Bomen over bomen
In het kader van de expositie Dromen van bomen programmeert het Huis van Inspiratie activiteiten passend bij dit thema. Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ontvangt het Huis van Inspiratie onder het motto 'Dromen over bomen' gasten die in gesprek gaan over bomen.

Locatie: Kamer van de Tussentijd, begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Augustus

Maja Kooistra over 'De aarde, de hemel en de bomen'
Onderzoekster en schrijfter Maja Kooistra vertelt over hoe bomen van oudsher overal ter wereld in het leven van mensen een functie vervullen op het gebied van welzijn, zingeving en levensvragen. Niet alleen volgen bomen de ritmes van zon, maan en sterren, bijzonder krachtige bomen werden van lieverlee door mensen beschouwd als heilig: bij de Kelten en Germanen, maar ook in grote wereldgodsdiensten, zoals het hindoeïsme en boeddhisme. Maja Kooistra laat een aantal voorbeelden zien en vertelt hoeveel mogelijkheden er zijn om nog steeds van de krachten van deze bomen gebruik te maken.

Datum: zondag 11 augustus 2019, 14.00 uur. Toegang gratis.

Workshop Groei en bloei in het Gorcums Museum
Ga creatief aan de slag met bomen in het Gorcums Museum! Op 27 augustus organiseert tuinvereniging Groei en Bloei Gorinchem samen met het museum een creatieve workshop in het kader van de tentoonstelling Dromen over Bomen. In de workshop maakt u een werkstuk met als thema 'variëren met boomtakken'.

De workshop wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in de Kamer van de Tussentijd op de begane grond van het Gorcums Museum. Voor materiaal wordt gezorgd, maar u kunt ook zelf materiaal van bomen meenemen. Een snoeischaar en lijmpistool is ook handig als u die hebt, maar dit hoeft niet. De kosten bedragen € 7,50. Er is plaats voor vijftien personen per keer, meld u daarom zo snel mogelijk aan per email bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat de leeftijd betreft zijn ook kinderen vanaf 12 jaar welkom!

Richard van DijkRichard van Dijk

Voordracht over kunstenaar Richard van Dijk door Stefan Schevers. In de tentoonstelling is Richard van Dijk (Tilburg 1939-2008) vertegenwoordigd met twee bijzondere schilderijen. Van Dijk bracht de verf met kracht, in dikke lagen aan op het doek. Stefan Schevers, die Van Dijk goed kende, vertelt over het leven en werk van deze eigenzinnige kunstenaar.
Datum: zondag 8 september 2019, 14.00 uur
Toegang gratis.

Workshop Groei en bloei in het Gorcums Museum
Ga creatief aan de slag met bomen in het Gorcums Museum! Op 10 september organiseert tuinvereniging Groei en Bloei Gorinchem samen met het museum een creatieve workshop in het kader van de tentoonstelling Dromen over Bomen. In de workshop maakt u een werkstuk met als thema 'variëren met boomtakken'.

Wat de leeftijd betreft zijn ook kinderen vanaf 12 jaar welkom!