Museumvereniging zet jonge vrijwilligers in het zonnetje

Museumvereniging 7 december 2018.

Marleen (29) werkt als vrijwilliger mee aan projecten in het Gorcums Museum.

In vier nieuwe, bijzondere portretten staan in 2018 jonge museumvrijwilligers extra in het zonnetje. Nieuwe, jonge museumvrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor musea om ook op de lange termijn hoge kwaliteit en aansprekende tentoonstellingen te kunnen blijven bieden. Bijna alle Nederlandse musea, groot én klein, werken met vrijwilligers. Zelfs 15% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. Met een ‘Ode aan al onze museumvrijwilligers’ bedankt de Museumvereniging in totaal 27.000 museumvrijwilligers. Zij zijn onmisbaar en daarom van onschatbare waarde voor de museumsector. De 27.000 museumvrijwilligers verrijken naast de musea ook zichzelf met hun werk. Musea en vrijwilligers zijn samen de schakel tussen heden, verleden en toekomst!