Open Dag Gorcums Museum en Artoteek 2019

Banner nieuws

Artoteek en Gorcums Museum houden op zaterdag 9 november de jaarlijkse Open Dag. Er is een uitgebreid, feestelijk programma met talloze activiteiten, muziek en aanbiedingen. De toegang is de hele dag, van 10.00 tot 17.00 uur, gratis. Iedereen is van harte welkom!

Programma zaterdag 9 november van 10.00 tot 17.00 uur

SaksFeestelijk onthaal met kunsttaart, koffie, thee of frisdrank.

Opening expositie Bedrieglijk Echt door collectioneur Micky Huibregtsen om 12.30 uur. Boeiende tentoonstelling met (hyper)realistisch werk van o.a. Ans Markus, Tjalf Sparnaay en Martijn Versteeg.

Live-optredens van saxofoonkwartet SAKS.

Expositie Het Geheim van de Meester. Bekijk de 22 reconstructies van meesterwerken uit de gelijknamige tv-serie! Rondleiding door Gijs Brandt om 11.00 uur.

Kinderworkshops in het Atelier van de Meester: maak je eigen zelfportret! Van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Vrije inloop.

Lezing door Jeroen Paulussen over zijn 'bedrieglijk echte' kunstwerken om 14.30 uur.

Andreas Goewie demonstreert hoe hij werkt als fijnschilder, van 10.00 tot 12.30 uur.

Demonstratie Marlies Jetses: van klei naar keramiek, 13.30 tot 17.00 uur.

Kinderschmink en grabbelton voor de kinderen. Hele dag.

Workshop door fotorealistisch tekenaar Martijn Versteeg van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. Vrije inloop.

Extra voor bezoekers en nieuwe en bestaande abonnees van Artoteek Gorinchem!

Nieuwe abonnees krijgen een mooi welkomstgeschenk! Keuze uit diverse cadeaus. Of kies voor drie maanden gratis lenen.

Bestaande abonnees kunnen twee kunstwerken lenen voor de prijs van één.

Bestaande abonnees krijgen een leuk cadeautje: een kleurboek voor volwassenen met 32 verschillende kleurplaten.

Elke bezoeker krijgt een lot en elke abonnee krijgt twee loten met kans op mooie prijzen. We verloten twee zeefdrukken van Ronald Boonacker in luxe geschenkverpakking en daarnaast het prachtige boek Het Geheim van de Meester. Trekking is dezelfde dag om 17.00 uur in de Artoteek.

Presentatie nieuwe kunstwerken van o.a. Peter Bastiaanssen, Ronald Boonacker en Shunyam. Deze kunnen direct geleend worden.

Wij zien u graag op zaterdag 9 november!