Schilderijen uit Huize Matthijs Marijke in het Gorcums Museum

Banner nieuws

Op 22 januari onthulde burgemeester Melissant een van de vier prachtige schilderijen Huize Matthijs Marijke aan de Molenstraat, die tijdelijk in het auditorium van het Gorcums Museum te zien zijn. De schilderijen zijn onlangs gerestaureerd en zijn afkomstig uit de regentenkamer van Matthijs Marijke, dat eeuwenlang als het weeshuis van Gorinchem heeft gefungeerd en dat tegenwoordig dienst doet als gezinsvervangend tehuis. Het betreft onder meer een groot groepsportret van de hand van de Gorcumse schilder Jan van Dalen (1610-1677), en een heel bijzonder drieluik uit de zestiende eeuw.