Voor kinderen

Voor kinderen

Banner_speurtocht

Het Gorcums Museum is ook voor kinderen leuk. Met de speurtocht over onze verzameling over Gorinchem in vroeger tijden maak je een echte reis door de tijd. Verder zijn er altijd tentoonstellingen in het museum, die vaak ook voor kinderen interessant zijn. En je kunt met de klas naar het museum.

 

Speurtocht

Het Gorcums Museum verzamelt alles over de stad Gorinchem. We hebben intussen al heel veel spullen, uit heel veel verschillende tijden. Uit de riddertijd, de Gouden Eeuw... Je kunt onze verzameling ontdekken met een speciale speurtocht, die je gratis bij de museumbalie kunt vragen of hier downloaden. Samen met de stripfiguren Pietje en Loesje ga je op stap door de tijd.

-> Bekijk de museumspeurtocht (pdf)

 

Klein_plaatje_speurtocht

Maak in het museum een reis door de tijd

Het geheugen van Gorinchem

Vanaf 1 juli 2011 is de historische zaal van het museum vernieuwd, met 'Het geheugen van Gorinchem'! De nieuwe opstelling tegen de achterwand is een interactieve reis door de tijd, voor iedereen van vijf tot vijfennegentig jaar. Vergelijk vroeger en nu, aan de hand van de uitgebreide collectie van het Gorcums Museum.

-> Lees meer

 

Onderwijs

Met school naar het museum? Ja, dat kan ook! Op onze pagina Onderwijs staat er meer over. Op de pagina Prikbord zie je wat er de laatste tijd in het museum te doen was en is voor scholen.