Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Banner Voortgezet onderwijs 3

Naast de onderstaande programma's zijn ook andere rondleidingen en workshops mogelijk, bijvoorbeeld over lopende tentoonstellingen of andere onderwerpen. Neem daarvoor even contact met ons op! Bel met Marita Verlaan, 0183-632821 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kunst voor Kids

Een kennismaking met de culturele instellingen in Gorinchem voor leerlingen van de brugklas. Leerlingen gaan kijken in het Gorcums Museum, Schouwburg De Nieuwe Doelen, de bibliotheek, theater 't Pand, de Artoteek, de Cultuurfabriek en het Regionaal Archief, overal ongeveer een half uur. Kunst voor Kids wordt ieder jaar in september gehouden.

 

Klein_plaatje_Voortgezet_onderwijsTentoonstellingen

Elke paar maanden opent er in het Gorcums Museum weer een nieuwe tentoonstelling over vormgeving, kunst of geschiedenis. Hierbij kunnen we graag een rondleiding, workshop of lesbrief voor u verzorgen. De afgelopen jaren maakten leerlingen al filmpjes, mode-ontwerpen, popfoto's of kregen ze een les saxofoonspelen.

 

Kijkwijzer CKV

Aan de balie van het museum is een kijkwijzer CKV voor individuele leerlingen verkrijgbaar, om ze op weg te helpen bij het beschrijven van een kunstwerk voor CKV. We kunnen op verzoek ook een op maat gemaakte, op het museum toegesneden kijkwijzer leveren voor een hele klas. Neem hiervoor contact met ons op!