Cursussen

Cursussen

Banner KLU cursussen

In het museum worden regelmatig cursussen georganiseerd op het gebied van de kunstgeschiedenis of naar aanleiding van een van onze tentoonstellingen. Deze cursussen worden georganiseerd door onze partner KLU Cursussen.

 

-> Bekijk het actuele cursusprogramma op klu.nl

 

Wat doet KLU?
KLU Cursussen Kunstgeschiedenis verzorgt cursussen, lezingen, excursies en reizen. Het programma is divers en de onderwerpen variëren van een kennismaking met de kunstgeschiedenis tot specifieke kunststromingen of cursussen die aansluiten bij actuele thema's en tentoonstellingen. De organisatie wordt sinds 2012 geleid door kunsthistorica Hanneke Lenders. De cursussen, lezingen en excursies worden verzorgd door Hanneke zelf en een aantal andere enthousiaste en ervaren docenten.

 

Wat kunt u verwachten van een cursus?
De cursussen zijn opgezet als lezingenreeksen. De docent vertelt zijn of haar verhaal aan de hand van afbeeldingen. Er is daarbij altijd voldoende ruimte voor vragen, opmerkingen en enige interactie. De cursussen hebben een vrijblijvend karakter, dat betekent dat er geen verplichte onderdelen of opdrachten zijn. U hoeft geen 'huiswerk' te maken om de cursus te kunnen volgen. Wel krijgt u van de docent altijd nog een handout om de behandelde stof nog eens na te lezen en bevelen we literatuur aan voor wie verder wil lezen. Doordat de cursussen laagdrempelig zijn, maar op niveau, is het aanbod van KLU aantrekkelijk voor iedereen die interesse heeft in kunst.

 

Europese steden BilbaoPracht en praal van Europese steden, vanaf 7 maart 2018
In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa, gewoon vanuit Gorinchem! Ter voorbereiding of inspiratie van een eigen bezoek neemt docent Yvonne Hilgenkamp u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen Cordoba en Palermo, Venetië en Lübeck, Praag en Wenen, St. Petersburg en Helsinki, Berlijn en Bilbao en Kopenhagen. De cursus bestaat uit zes lessen en wordt gehouden op de woensdag 7 maart t/m 18 april 2018, van 13.30-15.30 uur.

-> Meer informatie en inschrijven op klu.nl

 

Cursus 'Moderne kunst: Impressionisme tot Pop-Art' vanaf 15 november 2017

cursus moderne kunst kluModerne kunst is ontoegankelijk? Dat kan mijn kleine zusje ook? Na het volgen van deze cursus denkt u daar waarschijnlijk heel anders over! De kunst die eerst zo ontoegankelijk lijkt opent zich letterlijk voor uw ogen. In deze cursus duiken we in deze spannende en experimentele stromingen die de beeldende kunst aan het begin van de twintigste eeuw drastisch veranderden. De ontwikkelingen volgende elkaar in rap tempo op. In deze cursus volgen we ze  op de voet. We beginnen met realisme/impressionisme en eindigen bij de Pop-Art. Alle tussenliggende –ismes komen voorbij: postimpressionisme, kubisme, futurisme, expressionisme, suprematisme, abstracte kunst en alles wat we avant-garde noemen. Aan het einde van de cursus kent u ze allemaal!

-> Meer informatie op klu.nl