Cursussen

Cursussen

Banner KLU cursussen

In het museum worden regelmatig cursussen georganiseerd op het gebied van de kunstgeschiedenis of naar aanleiding van een van onze tentoonstellingen. Deze cursussen worden georganiseerd door onze partner KLU Cursussen.

 

-> Bekijk het actuele cursusprogramma op klu.nl

 

Wat doet KLU?
KLU Cursussen Kunstgeschiedenis verzorgt cursussen, lezingen, excursies en reizen. Het programma is divers en de onderwerpen variëren van een kennismaking met de kunstgeschiedenis tot specifieke kunststromingen of cursussen die aansluiten bij actuele thema's en tentoonstellingen. De organisatie wordt sinds 2012 geleid door kunsthistorica Hanneke Lenders. De cursussen, lezingen en excursies worden verzorgd door Hanneke zelf en een aantal andere enthousiaste en ervaren docenten.

 

Wat kunt u verwachten van een cursus?
De cursussen zijn opgezet als lezingenreeksen. De docent vertelt zijn of haar verhaal aan de hand van afbeeldingen. Er is daarbij altijd voldoende ruimte voor vragen, opmerkingen en enige interactie. De cursussen hebben een vrijblijvend karakter, dat betekent dat er geen verplichte onderdelen of opdrachten zijn. U hoeft geen 'huiswerk' te maken om de cursus te kunnen volgen. Wel krijgt u van de docent altijd nog een handout om de behandelde stof nog eens na te lezen en bevelen we literatuur aan voor wie verder wil lezen. Doordat de cursussen laagdrempelig zijn, maar op niveau, is het aanbod van KLU aantrekkelijk voor iedereen die interesse heeft in kunst.

 

Food Art: van middeleeuwen tot hyperrealisme vanaf 9 januari 2019

Tjalf SparnaayIn het najaar van 2018 presenteert het Gorcums Museum een ode aan voedsel in de kunst met de expositie De smaak te pakken. Voedsel in de kunst zien we al voorzichtig vanaf de middeleeuwen, als onderdeel van een verhaal met bijbehorende symboliek, maar vanaf de 16e eeuw werd voedsel, met de stillevens, een onderwerp op zich. Onze docent Barry Heinrichs zal drie lezingen besteden aan voedsel in de kunst en u in de laatste les meenemen over de tentoonstelling.

Niet alleen de betekenis van etenswaren in deze voorstellingen van Hollandse Meesters spelen een rol. Ook is er aandacht voor moderne en hedendaagse kunstenaars. Aan het einde van de cursus heeft u kunst uit verschillende periodes leren kennen, met als gezamenlijke thema voedsel. Smakelijk eten! De cursus bestaat uit vier lessen en wordt gehouden op de woensdag 9 t/m 6 februari 2019, van 14.00-16.00 uur.

-> Meer informatie op klu.nl