Basisschool

Basisschool

Banner Basisschool 3

Naast de onderstaande programma's zijn ook andere rondleidingen en workshops mogelijk, bijvoorbeeld over lopende tentoonstellingen of andere onderwerpen. Neem daarvoor even contact met ons op! Bel met Marita Verlaan, 0183-632821 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

-> Download de puzzeltocht

-> Download de speurtocht

 

Kunst voor peuters
Wat bewaar je in het museum? In het museum gaan de leerlingen naar de schatten van het museum bekijken. Als uitgangspunt wordt het boekje 'Nijntje in het museum' gebruikt van Dick Bruna. Op een projectiescherm worden de tekeningen van Dick Bruna getoond, daarna gaan de leerlingen in de historische collectie 'het Geheugen van Gorcum' bekijken op een speelse manier. Er is eventueel een mogelijkheid om een praktische activiteit te doen. Voor het basisonderwijs groep 1 en 2.

 

Klein plaatje Basisschool 2Wisseltentoonstellingen
Gedurende het jaar heeft het Gorcums Museum  nieuwe tentoonstellingen  over vormgeving, kunst of geschiedenis. Hierbij kunnen we een rondleiding, workshop of kijkwijzer/lesbrief voor u verzorgen. Tijdens interactieve rondleidingen worden de leerlingen uitgedaagd zich te laten verrassen door de beeldende kunst en tot het vormen van een eigen mening. Het museum  stemt de inhoud van de rondleidingen en workshops graag af op de leerdoelen van uw school.Voor het basisonderwijs  groep 3 t/m 8 en voortgezet onderwijs.

 


Historische speurtocht

Wanneer is de stad gesticht? De Grote Toren gebouwd? Wie woonden en werkten door de eeuwen heen in Gorinchem? Na een rondleiding gaan de leerlingen zelf op zoek door de historische collectie van het museum. Hugo de Groot ,de Martelaren, de strijd tegen het water en de vestingwerken. Maar ook de armenzorg, de Tweede Wereldoorlog en het “Geheugen van Gorcum” van het museum. Basisonderwijs, groep 7 en 8.


Puzzeltocht

De Puzzeltocht bestaat uit elf vragen. Daarbij hoort telkens een antwoord van een of meer woorden. De letters in de vakjes waar een nummer in staat, moeten de kinderen aan het eind invullen in de laatste vakjes van de puzzeltocht. De puzzeltocht gaat door de historische collectie van  Gorinchem. Zo ontdekken ze het Gorcums Museum!  Basisonderwijs, groep 5 t/m 8.