Nieuws onderwijs

Banner Educatie prikbord 2

Lees hier over de nieuwste activiteiten van het Gorcums Museum voor het onderwijs!

Scholierenproject 2016

Naar aanleiding van de tentoonstelling Floralia - Ode aan de bloem door kunstenaars van nu in het Gorcums Museum, werkten leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs aan diverse lesprojecten. Speciale aandacht ging uit naar de VMBO-scholen in Gorinchem. De scholieren kregen een rondleiding door de tentoonstelling  en er werden workshops en speciale lesprogramma’s aangeboden. Daarna gingen zij zelf aan de slag. De resultaten van deze creativiteit zijn van 22 september tot en met 2 oktober 2016 te bewonderen in het Gorcums Museum.

floralia.1 - Copy   floralia.1 - Copy   floralia.1 - Copy   floralia.1 - Copy   floralia.1 - Copy   floralia.1 - Copy

Scholierenproject 2015

Naar aanleiding van de tentoonstelling Papier in de hoofdrol - Nederlandse papierkunstenaars van NU tonen VMBO-leerlingen nu hun creaties in het Gorcums Museum. De scholieren bezochten eerst de tentoonstelling en gingen daarna zelf op school aan de slag. Er waren rondleidingen, workshops op school en speciale lesprogramma’s bij deze tentoonstelling. Hun creaties zijn te zien op de scholierententoonstelling van 24 september 2015 t/m 4 oktober 2015.

Bekijk de foto's:

IMG 1943   IMG 1941   IMG 1946   IMG 1948   IMG 1951   IMG 1954   IMG 1958   IMG 1959   IMG 1960   IMG 1961   IMG 1962

papier3   papier4   papier5   papier   papier1

Van stoelen bezeten

Foto's van leerlingen op de tentoonstelling:

stoel1   stoel2   stoel4   stoel5

Scholierenproject 2014
Naar aanleiding van de tentoonstelling Te mooi om weg te gooien - Hergebruik in de kunst, 1 maart 2014 t/m 1 juni 2014, werkten leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs aan een grootschalig educatief lesproject. Speciale aandacht ging uit naar de VMBO-scholen in Gorinchem. De scholieren bezochten de tentoonstelling en gingen daarna zelf op school aan de slag. Er waren rondleidingen, workshops op school en speciale lesprogramma’s. De resultaten van deze creativiteit waren van  10 t/m 22 juni 2014 te bewonderen in het Gorcums Museum.